Kompozice pro Jihočeské divadlo

Operní představení pro nejmenší děti se jmenuje Týpí malého Kolumba. V programu ji najdete pod názvem MIMI OPERA. Premiéra bude v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích 4. 12. 2021. Tvůrčí tým zve na cesta do nového světa hudby a fantazie, kde se potkávají děti a dospělí s herci, zpěváky a hudebníky a spolu podnikají první malá / velká dobrodružství. Nejmenší děti ( i jejich rodiče) se prostřednictvím uměleckých prostředků vydávají do světa, kde neplatí žádná omezení a kde čeká neopakovatelný společný zážitek pro všechny smysly v bezpečném a přívětivém prostředí. 

Složení vonné kompozice pro dětskou operu je krásný úkol. O tom, že malé děti milují vůně se při představení přesvědčíte sami – odmění vás překvapeným pohledem a úsměvem. Vliv přírodních aromat na psychiku čeká na své znovuobjevení a využití. Přitom už se dávno ví, že to, co cítíme, zásadním způsobem ovlivňuje to, jak se cítíme. Každá kultura světa měla nebe spojené s vůněmi a peklo se zápachem. To stojí za zamyšlení! Libé tóny vůní navozují tzv. hedonický jev – pocit štěstí a slasti. Během několika okamžiků přeladí naše pocity a uvolní napětí. Pokud mluvíme o aromaterapii, jde zde více o terapii pro duši, než pro tělo. 
 
Výsledná kompozice s názvem TÝPÍ byla složená z jednotlivých elementárních substancí, které připravujeme vysokým ředěním esenciálních olejů a dlouhodobým zráním. V kompozici pro Jihočeské divadlo ucítíte peruánský balzám, šalvěj muškátovou, germanium, rosu albu, neroli, meduňku a bergamot. Hned po premiéře 4.12. ji najdete v nabídce e-shopu www.pomander.cz v podobě AROMA CRYSTALS i klasické vonné kompozice POMANDER.